De beste particuliere kappersopleiding in regio Utrecht! Recht uit de praktijk. Je krijgt alleen de theorie die je echt nodig hebt, op een praktijkmanier aangeleerd. Bij ikwilprofkapperworden.nl bieden wij kappersopleidingen voor mensen die van hun passie hun beroep willen maken. Al meer dan 14 jaar leiden wij mensen op die als kappersleerling bij ons in de salon stage liepen en daarna verder wilden leren. Met heel veel liefde en passie leiden wij deze mensen op tot de Profkapper die ze verdienen te zijn.

Particuliere kappersopleiding Utrecht

We hebben onze kappersopleiding opgezet omdat we elke keer tegen dezelfde dingen opliepen. De studenten leren op school alleen de basis, ze leren er het kappersvak vanuit de boeken en niet vanuit de praktijk. Terwijl die ervaring juist zo belangrijk is. De vaak ouderwetse manieren uit de boeken passen niet meer goed in de kapperswereld van nu. De klassen zijn vaak groot en veel leerlingen moeten wachten tot zij de persoonlijke aandacht krijgen die juist zo belangrijk is.

Maar daardoor duurt het gewoon allemaal veel langer. Wij zagen hierin de noodzaak onze eigen particuliere kappersopleiding aan te bieden om de leerlingen op onze eigen manier op te leiden. Hier zat heel veel tijd en energie in, want een goede Profkapper ben je niet zo maar. Vooral de tijd die nodig was voordat leerlingen mee konden draaien in de salon duurde naar ons idee te lang.

Daarom is de snelheid van het meedraaien in de praktijk een absolute must geworden. In plaats van de normale 4 jaar die je nodig hebt om kapper te worden en mee te kunnen draaien in een salon, doe je dit bij ons in nog geen 2 jaar!

Binnen één jaar alle kapperstechnieken leren met onze hairstylist opleiding. Een combinatie van kleurtechnieken, vlechten, opsteken, communicatie met de klant en advies geven én productkennis. De opleiding tot hairstylist duurt in totaal 40 weken waarbij je 1 avond les hebt en je minimaal 1 dag per week meedraait in de kapsalon. Hier maak jij alle knipmeters die je nodig hebt. Je past alles meteen alles in de praktijk toe wat je geleerd hebt! Niet eerst een jaar lang haren vegen en koffie zetten, maar meteen als kapper aan de slag!

Deze kappersopleiding begint op maandag 4 februari 2019

Meer informatie Schrijf je in!

Voor iedereen die al kapper is maar een echte Profkapper wilt worden hebben wij de opleiding allround hairstylist. Onze particuliere kappersopleiding tot allround hairstylist is de perfecte vervolgstap nadat je kapper bent geworden. Hier kun je alle creativiteit kwijt die je in je hebt. Je leert de kniptechnieken te combineren, trendy kleuringen en een stukje barbier voor het herenvak, een echte must voor deze tijd. De cursus duurt in totaal 20 weken waarbij je 1 dag per week les krijgt en 1 dag per week meedraait in de salon. Wordt niet zomaar kapper, maar een echte Profkapper!

Meer informatie Schrijf je in!